| DEVELOPMENT OFFICE AND ASSET MANAGEMENT

Visitor from QS UMS to UPM

Oleh : Nurul Munirah Abdul Hamid

ISNIN
4 April 2016, Pejabat Pembangunan dan Pengurusan Aset (PPPA), UPM telah menerima pelawat dari Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan, Universiti Malaysia Sabah yang terdiri daripada dua orang iaitu Puan Hanyati @ Norhayati Binti Mutih (Timbalan Ketua Juruukur Bahan) dan Puan Elis Mardzianah Datuk Hj. Mazlan.

Matlamat utama lawatan kerja berkenaan adalah untuk perkongsian ilmu berkenaan Penyediaan Laporan Penilaian Tender/Sebutharga, Penyediaan Dokumen Tender/Sebutharga, Penyediaan Dokumen SetujuTerima dan Surat Perwakilan Kuasa P.P, Penyediaan Anggaran Kos, Pengendalian Jawatankuasa  VO&EOT, Kaedah Pemantauan Projek Sakit, Klausa LAD & EOT dan Pelantikan Kontraktor Panel untuk Kerja Kejuruteraan Awam dan Struktur yang dilaksanakan oleh UPM.

Lawatan berkenaan diadakan selama 2 hari yang bertempat di Bilik Mesyuarat Teknikal, Pejabat Pembangunan dan Pengurusan Aset, UPM.

Slot pengkongsian ilmu berkenaan berakhir dengan penyampaian cenderamata dari UPM kepada UMS, dan penyampaian cendemata balas dari UMS kepada UPM.

SXETSAQ~